26 March 2012

Again And Again

Assalamualaikum...


Emm.. x sedar dah berapa hari aku x update blog aku... maybe terlalu sibuk... aku mintak maaf... malam ni, aku rasa macam aku dah jatuh ditimpa tangga... sakit sangat... maaf ye, entry malam ni just untuk meluahkan rasa sedih yang x dapat aku bendung lagi... sedih sangat2... so, entry ni pon mendatar je... hope korang x kisah...

Aku bukan nak mintak simpati, tapi aku x tau nak luahkan kat sape... bukan senang aku nak bukakan hati aku ni untuk orang... tapi bila dah sekali aku buka, aku harapkan yang baik2 je... mungkin ni balasan sebab aku tolak cadangan mak aku...

Minggu lepas, mak aku call bagitau yang ada orang nak datang merisik aku... tapi aku cakap kat mak aku, aku x nak sebab aku dah ada pilihan hati... aku jugak dah cerita pasal pilihan hati aku kat mak n mak aku bagi lampu hijau... bukan senang mak aku nak bagi lampu hijau ni... mungkin sebab mak x nak paksa aku, lagi pon dia ada cakap yang dia x kan paksa anak2 ikut kemahuan dia, sebab yang nak kawin anak2... bukan dia...

So, bila aku tolak elok2, mak pon faham... aku lega sangat... aku terima respon yang baik dari family aku bila aku cerita pasal pilihan hati aku...

Tapi hari ni?? dah terbongkar satu rahsia... kenapa x dari dulu je?? kenapa bagi harapan kalau dah tau semua ni akan jadi?? aku menyesal sebab x ikut pilihan mak aku... mungkin ni akibatnya kan...

Aku sedih bukan sebab aku ni terlalu lemah, tapi sebenarnya aku belum cukup kuat lagi untuk lalui satu lagi fasa dalam hidup aku ni... satu fasa yang sangat menyakitkan... kalau boleh, nak je aku labelkan "SEMUA LAKI SAMA JE!"... tapi tu bukan jalan penyelesaiannya...

So aku x berhak nak salahkan kaum Adam ni... Sebab bukan semua laki tu sama... so lepas ni, aku dah malas nak bukakan hati aku untuk insan yang bernama lelaki ni... kalau lepas ni mak aku nak carikan pilihan hati untuk aku, aku akan terima tanpa kata apa2... mungkin pilihan mak tu lebih baik... aku dah x nak kecikkan hati insan yang aku sayang lagi... apa salahnya kalau berkorban sikit kan...


Korang doakan aku yer... thanks alots sebab sokong aku...

2 comments:

cinta03 said...

jangan sedih sangat dik..hidup ko masih muda..jadi jangan terlau memikirkan yang rugi tolak pilihan mak...
ada hikmat kenapa mereka2 bukan tuk ko..
mungkin TUHAN belom jumpakan ko lagi dengan lelaki yang boleh membinbing ko...jadi...jangan sedih yer...
salam perkenalan....

Miss Nana Farhana said...

thanks alots sis..