22 July 2012

Hati Wanitaku Tercuit

Assalamualaikum...

Hari ni hari kedua kita berpuasa kan... letih ke?? bohong lah kalau x letih kan.. huhuhu... hope korang semua sihat... Syukur alhamdulillah sebab masih diberi peluang untuk berpuasa pada hari kedua ni n di bulan Ramadhan yang mulia ni...

Ahaa... tengok tajuk entry aku tu, aku nak bagitau awal2, entry ni x de kena mengena dengan insan yang bergelar boyfriend tau... huhuhu...

Tengah bosan2 tadi, layan komen2 kat fb n blogwalking, tetiba aku teringatkan someone... so aku saja jenjalan kat blog dia tadi... mungkin rindu sebab dah lama x dengar khabar...dengan lafas Bismillah, aku masuk ke blog dia...

Nice, dah berubah wajah... bila aku baca setiap isi kandungan entry kat blog dia, hati aku berdegup laju.. aku rasa macam kerdilnya diri aku ni... aku rasa seolah banyaknya dosa yang aku buat kat insan bernama kawan ni... walaupon aku langsung x tau apa salah aku... Serius, aku x tipu.. memang aku x tau apa salah aku...

Kalau dia cakap macam tu, aku apatah lagi... sayang aku x pernah pudar buat insan2 terpenting dalam hidup aku ni... Selama 3 tahun berkongsi hidup, kasih sayang aku x pernah pudar start dari 1st time kita declare sebagai "bestfriends"..

Tercuit jugak hati wanita aku ni saat membaca luahan hati dia... memang aku mengaku ego aku tinggi, tapi ego aku akan jatuh bila saat aku berdepan dengan insan yang bernama kawan ni... bohong lah kalau aku x sedih dengan perpisahan ni, dengan apa yang terjadi sekarang ni, hanya Tuhan je yang tau apa aku rasa... tapi apa boleh aku buat?? orang x kan faham hati aku...

Aku bersyukur sebab Allah dah kurniakan aku insan2 bernama kawan ni... aku syukur sebab boleh kenal dengan insan2 bernama kawan ni... xpernah sikit pon aku menyesal... tapi apa boleh aku buat??

So di bulan Ramadhan yang mulia ni, aku nak mintak maaf pada semua kawan2 aku, especially kepada 7 orang insan yang bernama kawan ni... korang tetap kawan aku dunia dan akhirat... thanks sebab sudi menemani hidup aku yang serba kekurangan ni... thanks alot friends... sayang aku kat korang x pernah berhenti... love n miss u so much...

21 July 2012

My Trip to Nilai

Assalamualaikum...

Saat ni, jam sudah menunjukkan pukul 2:30 a.m. dan lagi 2 jam, time untuk bersahur... huhuhu... sebenarnya aku baru je sampai rumah... aku p mana?? mesti lah ke kolej terchenta... huhuhu

Perjalanan yang memenatkan jiwa dan raga aku bermula dari semalam... bertolak dari Perlis pukul 9.30 malam dengan ditemani bestfriend aku, kak Wan... huhuhu... dan akibat dari kelalaian kak Wan, mengigau time nak turun dari bas pagi tadi, x pasal2 kitorang kena rushing ke pekan Dengkil untuk ambil handfone dia yang tertinggal kat dalam bas... penat x?? demi bestfriend tersayang, aku sanggup.. huhu ayat x boleh blahh...

Then, semua penat hilang bila tiba di kolej n berjumpa pulak dengan sorang lagi bestfriend tersayang, Intan Izzaty... huhuhu... segalanya menjadi ceria pada hari ni... poyonya ayat...

Tadaaaa!!!!

So, petang tadi jugak kitorang balik ke Utara... sesampai je kat rumah, terasa macam nak tercabut je pinggang ni sebab seharian aku habiskan masa dalam bas je ulang alik dari Perlis ke Nilai, dan dari Seremban ke Perlis... tapi, semuanya menjadi ceria dan lancar dengan adanya bestfriends tersayang nih... miss them so much.. huhuhu

Aku ke Nilai sebab nak ambil Lencana Jururawat aku, huhuhu... Yess!! dah ada lesen untuk bekerja...

14 July 2012

Hilangkan Bosan Di Hari Cuti


Assalamualaikum…

Hai3… korang sihat?? Alhamdulillah kalau sihat… huhuhu… Aku? Aku pon sihat je… hehehe.. Ok hari ni aku teramat bosan… Asyik keje makan, tido, online, tengok tv je kan… Sampaikan badan dah jadi macam belon… Maklum lah… Dah sebulan aku balik kampong tanam anggur.. huhuhu

Ok cukup3!! Tadi aku nak hilangkan bosan… Macam2 yang aku dah buat, tapi x boleh hilangkan jugak kebosanan yang bermaharaja lela leli lelu nih… huhuhu… Masak, makan, tengok tv n online, semua tu aku dah buat tadi… tapi kan, tapi, tapi, tapiiiii…….. Tetap x boleh hilangkan bosan niiiiiiiii!!! Huh penat dah aku!

Tetibe kan, datang satu idea bila tiba2 mak aku tanya aku satu soalan… “Kak lang x mau buat kek ke? Mak rasa macam nak makan kek coklat…” So, dengan satu pertanyaan dari mak aku tuh, aku terus bangun n terus on lappy… Dengan bantuan Cik Broadband aku, aku terus search resepi macam2 jenis kek kat google… huhuhu

Bukan aku sorang, mak aku pon tumpang sekaki… huhuhu… Macam2 kek yang dia nak aku buat… Adoi adoiiii… Dari x de keje, terus jadi banyak keje… keje cari resepi kek… huhuhu… So, untuk mak tersayang, aku rela buat apa saja asalkan dia happy… kehkehkeh!! Ayat memang x boleh tahan… Tapi betol laa.. She’s everything to me…

So… Esok pagi aku akan keluar membeli apa yang patut… huhuhu… Tetiba aku pon rasa macam nak makan kek… huhuhu…

13 July 2012

I Must!!!

Assalamualaikum...

Persahabatan tu bukanlah
tentang siapa yang hadir
terlebih dahulu dalam hidup kita,
TAPI
tentang siapa yang datang
dan tak pernah meninggalkan
kita SENDIRIAN...

Forget the past that 
made you cry
AND
Focus on the present
that completes your smile,
BECAUSE
Allah always know
the best for you...



09 July 2012

Love U Dear

Assaamualaium...

Hai3.. Cik Nana Farhana sekarang dah x macam dulu tau... Dah x hairankan apa nak jadi lepas ni... yang penting, kita tau apa yang kita buat... hanya diri kita yang faham kita seadanya... bak kata intan izzaty (bestfriends aku) dulu laa.. ayat nak memujuk hati yang agak sedih time tu.. hehe..

I love u all so much dear... sape tu?? ni lah orangnya... ada kat dalam video ni... intan izzaty awak cakap nak tengok sangat kan video ni?? aku malas nak upload kat fb sebenarnya... cukuplah sekadar kat sini... sebab keadaan dah x sama macam dulu... Aishhh.. apa yang aku merepek niiii... huhu..

Ok dear.. jom layan...

video

Have fun!!