01 April 2012

Jam Aku X Bunyi!!

Assalamualaikum semua...

Hai3.. Annyeong... Hari ni kan, aku bengang sangat dengan sorang budak nih... memang serius aku bengang... boleh berasap telinga nih...

Eeiii...!! kalau aku dapat memang aku cincang2 je dia nih... Pagi nih, aku keja pagi... so aku set lah alarm handphone aku pukul 5.50 pagi... semalam pon boleh tahan lewat gak lah aku tido... lewat lah bagi aku yang nak bangun awal pagi nih kan...

Nak dijadikan cerita, pagi tadi aku dikejutkan oleh room mate aku si Wafa, guess time tu pukul berapa?? aku tengok jam kat handphone aku baru pukul 5.30 pagi... Aku pon dengan malas menarik balik selimut aku n pejamkan mata... sambil tu aku dengar lah si wafa bebel kat aku, cakap yang aku dah lambat nak g keje... lambat apanya, baru pukul 5.30 kan... awal kotttt...

So, baru aku nak lelapkan mata, x sampai pon 3 minit aku rasa, si wafa masuk bilik n kejutkan aku lagi... aku cakap lah kat dia yang awal lagi, baru pukul 5.30 pagi... then dia cakap kat aku yang sekarang dah pukul 6.30 pagi... serta-merta mata aku ni terbuka luas sangat... aku tengok lagi jam aku, betol lah... aku x salah tengok... aku tengok wafa tengah siap2 pakai uniform... aku pon g lah tengok kawan aku kat luar, memang sah!! semua orang dah siap nak keluar g keje... aku masuk bilik balik n tengok jam tangan aku, dah 6.40 pagi... ALAMAKK!!!

Aku lari masuk ke toilet n mandi... then aku siap2 g tempat keje tanpa sebarang solekan kat muka... aku tengok jam time tu dah pukul 6.50 pagi... mampus lah aku kalau lambat sampai ke hospital... aku jalan secepat yang mungkin... nasib baik rumah sewa aku dekat je dengan hospital... dalam masa 10 minit, aku dah pon sampai ke hospital... tepat pukul 7 pagi aku sampai kat Coronary Care Unit (CCU)... dah lah first day keja kat situ, datang keja lak lambat...

Ni memang xde keje orang lain, adik perempuan aku lah punya keje... Geram giler!!! Balik keje tadi aku terus mesej dia... dia x balas... memang sah lah tu... hampeh punya budak... mesti dia ubah time aku tengah on the way balik ke alor star semalam... saje nak kenakan aku... eeiii.... sabo je la...

5 comments:

Yana Libra said...

haha..sabar je la~~

kalau adik saya, mmg nak kena luku tu..hehe :p

gnesop said...

hahaha... cobaann :)

Miss Nana Farhana said...

yana> tau xpe.. tunggu masa nk luku lh ni..huhu
gnesop> mmg cobaan..

kay_are said...

1st day datang lewat.. memang bahaye tu.. nasib baik.. lain kali kne check betul2 r alarm tu.. memang nyaris je.. ape pun.. selamat bekeje!

Miss Nana Farhana said...

kay are> tau xpe... its my fault sbb x check dulu jam tu... btw thanks...