07 May 2012

Setebal Manakah Tahap Kesabaran Aku?

Assalamualaikum...

haii.. Annyeong... Mak aiii!! lama benor aku x update entry yer... lappy x baik lagi lah.. ni pon ade kesempatan sebab room mate aku tinggalkan lappy dia untuk aku guna... hihihi.. mana nak dapat room mate macam nih sekarang? hehehe... untung la kan...

Huh.. whatever lah.. yang penting, aku dapat update blog aku ni dah la... x mau tinggalkan bersawang sana sini... wuwuwuu...  kesian aku kan... bak kata mak aku, "Tu la pasal, mentang2 pakai lappy, sampai ke luar negara ko terjah, lagi2 Korea... " huhuhu... ala mak... dunia di hujung jari sekarang... sekali klik jerrr... hihihi...

Haishhh.. rindu ma sama lappy aku tu... bila lah nak baik aku x tau laa... jangan la lama2 sangat, nanti aku angau plak... hishh!! mengarut je keje aku...

Ok sudah3!! dah lama aku bersabar... ececehh.. sabar la sangat kan... sabar lah ni... selama ni memang aku cukup bersabar dengan apa yang terjadi kat aku... walau apa pon yang jadi, aku sabar je... disebabkan aku sayangkan profession aku nih, aku sabar... tapi, setebal mana tahap kesabaran aku tu... sampai masa, akan nipis jugak...

Aku sedih sangat bila masuk wad, kena incharge pesakit under staffnurse yang hampeh... ggrrrr!! dia ingat hospital tu dia yang punya... yelah, dia kan makan gaji, tapi apa guna dia makan gaji kalau semua keje dia student yang x makan gaji yang buat? ish3.. x patot betol tau...


Bukan semua staff macam tu.. ada sesetengah je yang macam tu, maklum lah... hospital tu bapak dia punya... dia boleh buat sesuka hati dia... kalau aku x sedar yang diri aku ni student, aku ni datang hospital sebab nak amik pengalaman n belajar, dah lama sabar aku ni hilang... bukan stakat hilang, lenyap terus... semua ni demi profession aku...

Agaknya lah kan, apa lah yang jadi kat wad tu kalau x de student ek?? kadang2 terfikir jugak, kalau student x de mesti wad jadi huru hara kan... emm... memang sah lah...  nak2 bila time buat audit, semua staffnurse sibok cari student nak tanyakan macam mana nak buat sesuatu prosedur... alahh.. maklum lah, kalau ada student, mana pernah diorang sentuh prosedur...

Bukan lah aku nak mengutuk atau mengata, tapi ni realiti... korang yang masuk ke wad yang ada student, korang boleh tengok sendiri dengan mata korang... sape yang buat keje kat dalam wad tu n sape yang x buat keje... semua staffnurse duduk goyang kaki jer... student yang x dapat gaji nih yang buat keje dalam wad tau x... serius, aku x tipu...

Aku mintak simpang lah, benda2 macam ni x jadi kat aku time aku keje nanti... gerun je aku rasa... huhuhu... tapi selagi aku boleh sabar, aku akan sabar... dah lumrah hidup aku sebagai student macam ni... kena terima seadanya... hehehe.. yang penting, mana yang baik tu kita amalkan, mana yang x berapa nak baik tu, x payah lah kita buat.. hehehe..

3 comments:

Yana Libra said...

huhu..memang tak patut betullah~~

sabar ye~

Miss Nana Farhana said...

emm.. mmg tgh sabar ni... thanks yana..

Fariz Reza said...

Assalamualaikum.....FR datang sini dari empayar yang jauh semata-mata mahu menjemput saudara/saudari

dalam segmen: Segmen: 50 ++ Blogger in Blogwalking list [Begin 10 May ]
harap tuan blog dapat hadirkan diri dan dalam masa yang sama
dapat buat rakan dan readers (^_^)

Salam selamat dari FR , assalamualaikum and enjoy ur day

http://trainerfariz.blogspot.com/2012/05/segmen-50-blogger-in-blogwalking-list.html