12 May 2012

Happy Nurses Day

Assalamualaikum semua...

Hari ni 12 Mei 2012, pagi2 hari lagi aku, tido aku dikejutkan dengan SMS ucapan Happy Nurses Day dari kawan2 n dari Papa... yang paling penting, dari mak tersayang... tersentuh hati ni.. ade jugak orang yang ingat hari ni...

Hari ni hari apa? sure semua orang x tahu kan? emm... yelaa.. nurse x macam cikgu... bila hari guru semua orang sambut besar-besaran... bila hari nurse? semua orang x tahu, pada tanggal 12 MEI setiap tahun, adalah hari jururawat... sedih sangat..

Memang lah x dinafikan, khidmat guru ni sangatlah berharga... x de guru, xjadi lah kita semua ni anak bangsa yang berguna... tapi, kalau guru tu sakit??? sendiri jawab...

Tahun2 sebelom ni pon hari jururawat memang semua orang x tahu.. mungkin jugak x pernah tahu langsung... harap bersabar yer nurse2 di luar sana.. memang khidmat kita ni orang x pandang kan?? penat giler bekerja, rawat orang sana sini, tapi xde pon yang nak hargai...

So, kepada nurse2 di luar sana, biar lah orang x pandang niat baik kita nih, yang penting apa yang kita buat ni ikhlas... bukan sebab nak kan nama semata-mata... hellooo.. kerja nurse ni murni sangat tau? so, biar lah orang x pandang, janji Allah pandang... tu pon dah cukup...

Apa-apa pon, aku nak wish Selamat Hari Jururawat kepada semua nurse2 di seluruh dunia... Ikhlas lah berbakti untuk negara... ececehh.. ayat x boleh tahan betol kan... hehehe... khidmat kita sentiasa diperlukan...
yang penting, mesti dilaksanakan dengan hati yang ikhlas...

2 comments:

cik MISI Nadia :) said...

kakak :) hepy nurses day !!

Miss Nana Farhana said...

happy nurses day too... :)