10 May 2011

school health visit

Assalamualaikum and hye semua..
akhirnya, selama sebulan aku praktikal kat klinik
baru hari ni aku berpeluang g ke sekolah..
seronok lah..
sekolah yang kitorang melawat,
sekolah kebangsaan taman uda...
sekolah ni merupakan salah satu sekolah elit,
ibu bapa pelajar kat skolah ni kebanyakan yang educated..
bukan kebanyakan lah, memang semua ibu bapa pelajar2 kat sini educated..
so, kitorang yang nak periksa pelajar2 ni pon takut-takut..
yela... kang apa-apa hal yang jadi,
mampus lah nak kena tanggung..
buatnya kena sue ke?? hehehe.. x de lah..
asalkan yakin, semua kerja yang kitorang buat akan selamat..
insyaallah..
so, macam-macam yang kitorang buat hari ni..
buat visual test, pemeriksaan fizikal,ukur tinggi n berat,
kira BMI, bagi injection n macam-macam lagi..
macam-macam la pula kerenah pelajar-pelajar kat sini..
maklum la.. pelajar darjah 1..
boleh dikatakan nakal-nakal la juga..
penat nak melayan..
so, kat bawah ni aku selitkan gambar-gambar sepanjang kat skolah tu..
hope korang yang membaca entry ni enjoy...


sesampai kat sekolah

cantiknya bunga tu.. huhuhu

sempat berposing sambil menunggu pasukan school healt visit sampai...



ni kitorang punya clinical intructor..
kalau x de dia ni, x sampai lah kitorang kat sekolah ni..



team MNC

staff nurse yang terlibat..

ragam pelajar-pelajar

bermacam-macam aksi..

health talk yang disampaikan oleh kak nadia

tengah bagi buku pemeriksaan kesihatan

agak busy...

pelajar yang menunggu giliran untuk di inject

xde keje...

buat visual test..

serius nampak...





pelajar yang menunggu giliran untuk visual test

ragam seorang pelajar yang takut untuk di inject..

perkarangan sekolah..

berangkat balik ke klinik.. di luar kawasan sekolah..

apa kena mengena masjid ni dengan school health visit ni ek??
hahaha..
actually aku nak bagitau yang sekolah tu dekat dengan masjig ni..
hahaha... tu je..



actually banyak lagi gambar-gambar ni..
aku je yang malas nak upload banyak-banyak..
lambat sangat..
huhuhu..

2 comments:

aleen aiden said...

wah,seriyes mcm bes.alin nak ikot!Hu3

nana farhana said...

huhuhu.. boleh je.. jom2 ikot..