29 May 2011

hospital lama

Assalamualaikum semua...
and selamat malam...
huhuhu..penatnya baru balik keje..
tapi nak update blog jugak..
sebab aku ade satu story ni,
memang sad...
aku create story ni bukan sebab nak aibkan sesapa..
tapi aku nak kongsi pasal kesedihan seorang patient yang x diketahui orang lain...
aku kat wad tadi...
aku baca lah report sorang patient ni...
malay ladies, 25 tahun...
namanya biar lah rahsia...
dia masuk hospital sebab---------
nak tau sebab apa???
sebab kena rogol... memang kesian sesangat...
yang rogol tu pulak abang sepupu dia sendiri...
mula2 dia kena rogol, 
then abang sepupu dia tu hit dia kat kepala..
then rogol sekali lagi...
memang x guna abang sepupu macam tu...
kesian sangat...
then aku g la tengok si empunya badan..
aku tengaok dia pon dah macam orang yang x betol...
tetiba dia datang dekat dengan aku,
dia tanya pendapat aku...
dia tanya macam ni-------
"kalau abang awak sendiri rogol awak,
then hit awak kat kepala,
then rogol lagi sekali,
awak nak wat report polis atau x???"
tu yang dia tanya...then aku jawab lah,
mungkin aku report polis...
then dia cakap yang dia memang dah report polis...
dia g sendiri balai polis tu untuk report..
then polis hantar dia g hospital sebab luka kat kepala dia tu..
sekarang ni abang sepupu dia tu dah masuk jail...
mak sedara dia lak suruh dia cabut balik kes tu...
but dia x nak cabut...
dia cakap lagi yang dia x nak balik rumah...
dia nak pihak hospital hantar dia g rumah kebajikan...
kesian sangat kat dia...
aku sedeh sangat dengar...
dia bagitau yang dia dah xde mak & ayah...
sanggup abang sepupu dia wat macam tu...
x sangka aku, masih ada lagi orang yang x guna macam tu...
langsung x fikir masa depan adik sepupu sendiri...
darah daging sendiri...
aku harap sangat orang yang wat dia macam tu,
akan dapat balasan yang setimpal...
sanggup dia wat darah daging sendiri macam tu...
anak yatim piatu lak tu...
kejam betol orang macam tu...


1 comment:

sha said...

kesiannya pada dia..

kita perlu laporkan pada polis hal mcm ni.. umo 25, dia kena kerja cari hidup sendiri.

best blog ni. nk komen semua entri tapi line lembap la.. :(
happy blogging, k.