20 April 2011

aku nak orang faham profession aku..

Assalamualaikum semua..
aku x tau knapa aku perlu tulis tentang ni..
bukan nak heboh, tapi aku nak orang paham..
especially DIA..
sape la dia tu.. orangnye dah x de.. bukan meninggal dunia laa..
tapi, dah x dengan aku lagi..
maybe dengan orang lain ke sekarang ni..
hehehe..jangan marah eh..
just kidding..
emm..aku dah xde pape hubungan lagi dengan die..
kenapa kejap je??
sebab kitorang x serasi lah kot..
actually, benda ni terjadi mungkin salah aku la kot..
aku ade bagitau dia yang aku x nak bertunang lagi..
awal lagi.. yela..aku kene la fokus kat study aku dulu..
aku ade gak cakap aku x nak kawin awal..
sebab ape??
sebab aku nak bahagiakan family aku dulu..
especially mak n abah aku..
sebab mak n abah lah aku minat nursing ni sekarang...
so aku x nak lah hampakan harapan mak n abah yang nak tengok aku berjaya..
hah..aku bagitau die sebab aku x nak kawin awal..
sebabnye, aku nak sambung wat post basic lepas abis study ni..
yela.. ni pon untuk cerahkan masa depan aku gak..
aku cakap aku kene keje dulu at least for 3 years..
then, baru lah boleh buat post basic..
dia cakap kalau macam ni tua lah dia baru boleh kawin..
ade aku kisah??
hahaha..jahatnye nana..
xde lah..nak kisah pasal die tua, aku ni macam mana plak??
dia mungkin kena tunggu lagi 4 tahun,
4 TAUN JE PON.. bukan 40 TAUN..
so die cakap dia nak orang yang betol2 serius dengan dia..
abis tu, aku ni x serius ke?? 
pening2.. laki ni memang la spesis yang pelik..
nak orang paham dia tapi dia x penah paham orang..
so dia suruh aku lupakan dia..
then, ape boleh aku wat??
x kan lah nak merayu-rayu plak kan.. hahaha..
gila ke ape?? bukan style aku la nak merayu-rayu ni..
tu yang dia nak, tu lah yang aku bagi..
emm.. biar lah.. mungkin bukan jodoh kitorang kan..
aku x nyesal pon, sebab semua ni keje Allah.. 
kita ni just boleh merancang je, tapi Allah yang akan tentukan..

sepatutnye die kena lah paham profession aku ni macam mana..
nursing ni memang la susah.. orang yang betol2 paham je yang akan bertahan..
emm..nanti pon nak kene tinggal gak kalau kawin awal2..
lagi plak, kalau aku keje shift malam, xkan lah dia x bagi aku g kot..
agak lah..tu dah lebih.. memang keje aku macam ni pon..

3 comments:

izzaty hamzah said...

cayalah nana....jwpn yg baik ntok sang kekasih xjd...

nana farhana said...

hahaha..dh x de sang kekasih laa intan..

marcell said...

like your attitude