26 March 2011

New Experient At Ward

Assalamualaikum..
wah3... dah lama benor aq x update blog ni..
sunyi sepi je..huhuhu..
bukan sengaja x nak update, aq bz sikit lor..
lagi pon brodband ni plak x bayar..hahaha
emm.. actually aq dah start praktikal last week.. kat hospital Sultanah Bahiyyah Alor Star.. hari first masok wad memang masing2 (aq n the geng) muka monyok sebab takot.. maklum lah.. still x ready nak masuk wad.. *Hello cik kak! ni bukan tutorial laa..dh masuk wad ok..haha.. just selingan untuk diri sendiri..
ok sambung balik.. dapat lak wad O&G (obstetrik & gynae).. lagi lah cuak.. tapi dalam diam2 aq rasa best sebab nak jaga baby.. best sebab nk jaga baby jer.. hahaha.. sebaik je kaki aku ni menjejak lantai wad tu, jantung aku berdegup kencang gile, macam nak je terkeluar.. risau gak aku, takut terkeluar betul lak kang.. mati aku! haha.. then, benda first yang mata aku ni nampak adalah........... jeng,jeng,jeng.. haha.. baju patient warna pink.. so interesting! cute gile, dengan patient yang perut memboyot.. comel lor... tenang kejap aku, sempat lagi aku berangan nak jadi macam tu..haha.. Then, setiap pelosok bilik wad kami jelajah, sampaikan bilik sister pon kami nak terjah.. punya lah teruja.. kahkahkah.. x leh blah laa...tetibe, dengar lak bunyi baby nangis.. huhu.. apa lagi.. masing2 bersinar-sinar mata.. dah teruja dengan baby pulak.. adoyyy...skali tengok, macam nak picit je baby tu sampai pengsan, geram punya pasal.. tu lah, comel sangat.. kan kakak2 nurse ni dah geram.. huhuhu.. Lepas hari first masok wad ni, masing2 dah x sabar2 nak masok wad esoknya plak.. masalah betol laa.. tapi, sayang betol.. kitorang sempat masok wad tu just 3 hari je.. so sad.. hah!! tapi, aku sempat berposing lagi dengan si baby..huhuhu..

ni lah die si baby yang menjadi mangsa..
comel kan?? baby yang berusia 3 jam
selepas dilahirkan..

ni lagi!
haha.. xde lah.. ni baby yang sama..
saje je test pegang..

memang teruja gile kitorang kat wad ni... best.. the most best expirient pernah aku rasa time praktikal..huhu..

2 comments:

Zharif Azis said...

wahh nurse :) saje lawat2 blog . nice blog BTW . done follow .

nana farhana said...

zharif azis>> thanks yea..already follow u...