17 March 2011

malam bersejarah,serik, x buat dah lepas ni..

Assalamualaikum n slamat malam... hye semua.. aku nak share pengalaman aku dengan korang semua, menda ni baru je terjadi setengah jam yang lepas.. balik2 je, aku terus bukak laptop n create story ni, sebab still fresh dalam kepala aku ni...hahaha.. rasa lawak ada, takut pon ada..  adoyaiii... citernya macam ni--->>>tadi aku dengan room mate aku turun makan kat cafe dekat hostel kitorang.. kitorang turun pon memang dah lewat, pukul 9 lebih dah..kebetulan plak cafe tu memang ada site untuk berkaraoke..kitorang pon memang dah janji nak dengar wafa & eifa karok kat situ..aku ni siap berjanji lagi dengan guard yang jaga hostel kitorang malam ni.. so lepas abis makan wafa & eifa pon g pilih lagu yang nak nyanyi... pilih punya pilih, 3 lagu je yang diorang nyanyi..hahaha..hah, ni part yang best.. lepas habis 3 lagu tu, wafa ni dah jadi gila mic, die g pilih lagi lagu untuk nyanyi.. hantu punya budak, padahal time tu dah pukul 11 malam.. aku ni dah x senang duduk, sebab dah lewat, so aku g la cakap kat si wafa ni>> "wafa jom la balik, dah lewat ni, baju x packing lagi, sok nak betolak dah.." si wafa ni cakap>> "releks lah, awal lagi.. wafa pon x packing baju lagi, nak nyanyi satu lagu je lagi" aku pon ok je la.. then, aku g la bayar dulu makanan yang aku makan tadi, lepas aku datang nak duduk kat meja, kak yana panggil aku & cakap>> "nana, diorang cakap cik maria (warden kitorang) datang, ada kat bawah hostel.. encik ajis pon ada skali.." aku terkejut lah, tetibe je datang.. geram betol.. then, masing2 dah kecut perut.. memang muka pucat lesi, kalau toreh dengan pisau kompem x de darah...hahaha.. yela, x penah lagi kitorang kantoi balik lewat macam ni..time sepatutnya masuk hostel pukul 9.30 malam.. so memang kitorang lewat sangat2 lah malam ni..then, kitorang pon terus lari balik ke hostel, sampai je kat depan pagar, ade sekumpulan lagi student yang stay kat hostel yang sama tengah tunggu.. nak tau apa jadi?? warden kitorang ni kunci gate n bawak kunci 2 skali.. ngokngek betol... then kitorang pon tunggu la kat situ macam banduan tunggu hukuman.. tunggu warden balik.. dah lambat sangat, aku n kawan2 aku yang tadi g lah lepak kat dapur kedai makan yang kitorang slalu lepak tu, hahaha.. kononnya nak nyorok lah.. lama gak kitorang tunggu, sampai kak yana n kak izza (kawan aku) tolong masak lagi..hahaha.. x leh blah betol...lepas 1 jam kitorang tunggu, baru lah warden balik...then boleh la masuk hostel.. adoyaiii.. aku serik, lepas ni aku x buat dah..huhuhu..so, moral of the story, jangan lah langgar peraturan hostel..kan dah kene, nasib baik x kene wat explaination latter.. kahkahkah!!! serik wooo.. emm.. mungkin serik kejap je kot.. nanti kalau line clear, boleh wat lagi..hahaha.. just joke...

4 comments:

izzaty hamzah said...

rsa cam nk tobat nasuha dah smlm...wuwuwy..
dah cam pelarian!nyorok blkng dapo nowg..
kahkahkah...ingat sampai bebila taw!
t cita kat cicit..ngeh3..

QuE_eira said...

hahaha...nana n the geng memg nkal...thanks a l0t nana...yup..que dh ase pe yg nana ase....alhmdulilah...nana dh jmpe 0wg yg bt0l syg nana...que d0akn nana hapi ngn c dye k...truskan knakalan 2 k...huhuh..^^

love 4 ever said...

nnti kta wat ag...mmuahh

nana farhana said...

thanks my friend..mmg xkn nana lupakan.. ingt smpai grade nnti..hahaha..