06 February 2012

MENDAKI BROGA HILL

Assalamualaikum semua...
sorry3!! dalam masa 2-3 hari ni x dapat nk update blog, sibok memanjang... hahaha..saje je menyibokkan diri yang dah sibok ni..hah semalam, aku n the geng g daki Broga Hill, dekat Semenyih... memang best sangat.. berbaloi dengan kepenatan yang kitorang dapat... nak daki bukit ni memang perlukan kekuatan mental dan fizikal... kalau mental x kuat, fizikal pon akan down... ni lah yang aku rasa sepanjang pendakian... rasa nak nangis sebab penat terlampau... tapi bila dah sampai puncak yang ke tiga, rasa puas yang teramat sangat... hilang segala penat dan lelah... kitorang ambik masa selama 1 jam untuk sampai ke puncak yang ke tiga...

Arrgghhhh!! nk upload gambar tapi bb lembap... maap yer kawan2.. kalau nak tengok gambar, sila buka facebook aku... yang bestnya, lepas penat2 daki bukit, kitorang berlima teruskan perjalanan mencari water fall... lepas bertanya dengan orang ramai, sampailah kitorang kat kawasan air terjun Jeram Toi... memang best... dapat mandi n sejukkan badan, fresh je rasa... huhu..lepas ni rasa macam nak g lagi je... memang best... walaupun sakit satu badan, tapi aku puas... tercapai jugak hasrat hati nak mendaki Bukit Broga tu... huhuhu... 

P/S: badan ni rasa sengal2, kaki lak rasa kejang, tapi esok tetap nak joint yang lain turun KL, huhuhu..


2 comments:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaa....naik jugak yerkk..

akak yg duk semenyih pon...tak terdaki lagi bukit broga nie.. hehehehhehehe~ xde sape yg mau teman..

Miss Nana Farhana said...

haah..saje naik nk hilangkn stress blajar... mmg best, ala.. x cakap, klo x blh la join nana.. huhuhu