19 February 2012

blogger-blogger

Assalamualaikum...
annyeong... hari minggu ni korang2 x de kuar g jejalan mana2 ke? x pon kuar dating dengan buah hati tersayang? haha.. untung lah sape2 yang ada buah hati... aku yang single ni nak kuar dengan sape? nak kuar dengan room mate? x kuar lah jawabnye, sebab demam aku x baik lagi, so aku just terperap je kat istana kolej sambil online... oh, tersangatlah bosan... alangkah seronok dan nikmatnya bila dapat kuar kan...
ok2 dah lah sikit2 ngarut... sebenarnya aku nak citer pasal blogger-blogger yang aku dah follow selama ni... macam2 ragam, ada yang baik, muslimah, suka cakap banyak, peramah, sedih, suka mengutuk, suka cari pasal, SOMBONG, n yang x boleh tahan, yang suka maki hamun orang pon ada kot... huishhh... tapi sape lah aku ni nak judge orang ikut suka hati aku kan... aku x de hak pon sebenarnya...hemm..kalau nak diikutkan, banyak lagi ragam orang yang aku jumpa selama aku berblog ni... aku nak cerita sikit lah, aku suka sangat singgah2 blog orang, kalau aku rasa dia tu ok, aku akan follow... tapi aku x suka sesetengah blogger ni, ada gak yang nakkan populariti semata-mata... buktinya? bila follower dah ramai, jangan harap diarang nak singgah blog orang lain atau nak follow orang balik, diorang just pk, orang je yang akan singgah blog diorang.. ingat bagus sangat? aku kenal sorang blogger ni,x payah lah aku mention nama dia, memang sombong yang teramat sangat... segala komen yang follower dia antar, dia xkan balas... dia nak risau apa? follower dah ramai.. x kisah lah kononnya kan... eee...serius x suka tau... dan aku yakin sangat, dia ni xkan punya nak buang masa singgah blog orang lain... nak follow balik lagi lah... kirim salam... cetttt!!! bajet bagus... tapi x semua yang macam ni lah.. aku just baru jumpa beberapa orang je... tapi blog yang paling aku suka singgah baca ialah blog Nelly, blog Zwan Sabri n blog bestfriend aku Intan Izzaty n Nurul Wafa...  nak tau sebab apa aku suka?? macam blog Nelly ni, dia memang banyak berkisahkan tentang hidup, pasal orang sekeliling... lagi satu, dia ni x sombong tau, tu yang paling aku suka... setiap komen pasti dibalas... sama jugak dengan Zwan Sabri, dia ni x sombong... kalau aku komen, ade je balasan... x cukup dengan tu, dia akan singgah balik blog orang yang singgah ke blog dia... kan baik macam tu... follower ramai, tapi x sombong macam sesetengah blogger lain... kalau blog Intan Izzaty n Nurul Wafa ni pulak, kompom2 lah aku akan singgah, sebab kawan baik aku kan... n jugak x sombong tau... sebab tu lah aku suka...
ok lah tu, kalau sombong, nanti orang x suka... kalau x sombong, baru orang suka.. hehehe..

P/S: korang nak sombong buat ape? x sedar ke, disebabkan follower korang lah, korang boleh sampai ke tahap sekarang... x rugi pon kalau kita berbaik dengan follower... suatu hari nanti, kalau follower korang unfollow korang baru tau... sombong sangat... apa pon x dapat.. hehe..

10 comments:

Nelly The Strange said...

wah , tq a lot .. nelly mesti balas komen kat blog even ambil masa . haha . kadang-II curik masa jap .. kalau tak balas , tak syoklah berblogging .. tanpa dorang , mesti tak de sapa yang nak komen ! hahaha .. :D

Alhamdulillah , buat masa ni ada juga yang komen . nelly sentiasa hargai walaupun 1 komen ^_^

teruskan berblog oke ? :)

ZWAN SABRI said...

Errrkkkkkkkk.. sumpah terharu gila bila baca entry ni.. Terharu sangat2.. I lap U lah.. :)

Miss Nana Farhana said...

Nelly> thanks ek... suka tau...
Zwan> hahaha.. yela tu... btol la ni..

intan izzaty said...

terharunya nana...haha..wlopown kmi mlas nk updte kan..hehehe,,,tenkiu singgah..mlu3..

Miss Nana Farhana said...

eleh..malu la sangat cik intan oiii... bukan sbelom ni x malu ke? haha.. just joke... thanks..

Miss Nana Farhana said...
This comment has been removed by the author.
CiK FizA said...

hee. btol. setuju ngn nana! kalau xde follower msti blog tu sunyi je kan? jaawabnya, korang ckap la sorg2 kan? hee ^^

So, hargailah followers anda ya! Heee :DD

kay_are said...

depend kat individu tu gak.. tapi rase nye blogger femes jarang camtu.. blogger bajet femes je yang suke sombong tak tentu pasal ni..

Miss Nana Farhana said...

cik fiza> thanks sbb stuju ngn nana...
kay_are> betol, mmg x semua macam tu...

love 4 ever said...

makseh yaaa.....meme dh lma xberupdte...xdo msa la cyunk oi...
=)