17 January 2011

Terjadi Kisah Di Hari Cuti...

Assalamualaikum.. aq de satu cite nk distorykan... waktu cuti yg lepas, semua budak2 bilik balik kmpg... sikit je yg tinggal kat hostel..geng2 aq yg ade kat hostel just kak izza, wafa, intan & aq sndiri... nk dijadikan citer, kitorang bosan sangat ari 2.. mau nye x, tiga hari kot cuti.. dah 2 plak dok je kat bilik ni... mmg bosan gile lah... huhuhu... so, dah masing2 bosan, ade la sorang geng aq ni (intan) menyanyi dengan suara yang sumbang... aduhhhhh..sakitnye telinga ni dengar... then, tetibe je ujan turun... bukan stakat ujan je, guruh, kilat, ribut petir skali datang..aduhhh.. memang hebat gile penangan die nyanyi..hahaha.. ( sje je tambah2, nk sedapkan citer)
Then, dh masing2 memang rasa bosan tahap cipan, kitorang pon plan nk kuar g lihat dunia luar... nk cuci mata & telinga yg sakit sebab dengar intan nyanyi.. hahaha.. (just joke) Then kitorang pon siap2 la nk kuar.. Emm..time nk kuar, ujan lak still x berhenti lg... then kitorang pon marah la intan, sebab die nyanyi tadi, kitorang dh x blh kuar.. huhuhu.. kitorang tunggu sampai ujan berhenti.. lepas 15 minit kot kitorang tunggu dengan sabar, ujan pon berhenti... so kitorang pon mulakan la perjalanan menuju ke kedai untuk membeli something buat lapik perut yang lapar...hahaha.. dalam perjalanan 2, kitorang terserempak dengan kawan kitorang (anjing yg selalu lepak kat UIA) yg berwarna coklat.. wafa & kak izza dh jalan laju ke depan, tinggallah aq dgn intan kat blakang.. awal2 lg aq dah cakap kat intan,walau ape pon yg jadi, JANGAN LARI!!! so, slow2 aq & intan jalan untuk melepasi anjing 2.. anjing 2 usha kitorang mcm nk terkam je.. aq ingatkan intan lg jgn lari, sebab aq tengok intan mmg nk lari... then intan ni takut sgt,die lak mcm nk lari je & membuatkan anjing 2 terkejut sikit.. tetibe anjing 2 ikot kitorang, dekat sgt dgn kaki aq... aq takot sgt, mmg seram sejuk satu badan aq, klo ditoreh muka aq time 2 mmg x berdarah.. intan lak boleh selambe badak je jalan laju2 ke depan, aq lak teragak2 nk gerak, bangang punya intan (aq menyumpah dlm hati).. then dgn braninya aq gerak gak, jalan slow2 smpai lah kat kak izza & wafa... sampai2 je, aq terus marah intan.. aq cakap wat xtau je kat anjing 2, die blh bg gak anjing 2 terkejut.. bukan nk tunjuk brani ke ape, tp aq pon takot gak sbenarnye..hehehe.. huhuhu.. buatnye die terkam, mati aq..hahaha.. Alhamdulillah la xde pe pon yg jadi..

2 comments:

izzaty hamzah said...

sowy prend...wa tkowt bangat..

nAnA fArhAnA said...

ahhhh.. sudah lah.. you break my heart again..